Home of Revolution transformation starts today!

The first out of five construction phases that will transform the Home of Revolution into safe, covered, public space officially started today! The beginning of the works is announced this afternoon by the Montenegrin Minister of Sustainable Development and Tourism and the Mayor of Niksic. The works of the unfinished construction site began with the removal of the kiosks. The removal of the unsafe blue glazing follows soon.

The Reuse of Home of Revolution project is developed by SADAR+VUGA, HHF Architects, and Dijana Vučinić. Photo: Bošković & Associates d.o.o and Julien Lanoo

Boštjan Vuga’s studio Planting Publicness at Politecnico di Milano

Boštjan Vuga is invited to teach at the M.I.A.W Living Periphery programme currently held at the Politecnico di Milano as the International Guest Professor. The studio focuses on the transformation of Milano’s Bovisa train station area. The central theme of the Bovisa studio is Planting Publicness.

Helga, wine bottle holder

Just before 2017 wraps up, to celebrate what passed and to welcome all the future possibilities we introduce the office newborn creation Helga to you. The Helga curvy appearance has a function to keep safe and sound one of the most precious ingredient of the festive atmosphere – wine. Cheers!

Berlin S+V XX Premiere

Save the date! Sadar+Vuga XX documentary is coming to Berlin next Thursday, December 14 at 7 PM! Ulrich Muller and Architektur Galerie Berlin host the screening of the film followed by a talk with Jürgen Mayer H. and Bostjan Vuga. The event is kindly supported by the Embassy of Slovenia in Berlin.

The King’s House opens to public

The renovation of the King’s House focuses on the architectural qualities of the 1930ies aristocratic mansion. The mansion character, significantly altered in 1970ies has evolved into a conglomerate of the additions that took away authentic qualities of the building, making it less monumental, oddly proportioned and at points unfunctional. The renovation strips down the altered state of the house to its bare essentials. Further on the project relies on the fundamentals neglected over the years – the construction grid of the roof, the concrete vaulting, rich stucco and frescoes.

 

Miami stairs design

The office received a commission to design a staircase in a villa located in Miami Indians Creek Island. The pattern design that encloses the stairs is inspired by the typical Miami Art Deco aesthetics. At the same time, the pattern provides the stairs structural frame. The 2D – 3D idea of the villa signature pattern is translated to 3D design for the stairs. The staircase architecture appears not only as a utilitarian element which connects two levels within the house but as the playful sculpture that fragments the movements of the house inhabitants.

SADAR+VUGA and ARTECH proposal for Urania Hotel Resort won the invited competition

SADAR+VUGA and local partner Artech d.o.o have been awarded the first prize for the Urania Hotel Resort in Baška Voda, Croatia.

The design of the contemporary Mediterranean hotel is founded on the spacious exterior ambiances, united under the pergola to frame unique site flora and specific views. A wander around the site will reveal the sequence of distinct atmospheres that define the new character by exposing existing – pine wood shade and scent, the rough mountain Biokovo, the infinity of the sea horizon.

SOAG Concrete Works Accomplished

The concrete works phase of New Building for the Study of Social Work has been accomplished. Heading to the next phases, two sceneries of the construction site were captured lately: skylight enters the two atriums and the mock-up tests the fiber-glass lamellas which will wrap the building.

SADAR+VUGA and Šabec Kalan Šabec architects receive the 2nd prize for the Prison Complex Dobrunje

The competition entry is built upon the ideas of integration and inclusion. On the outer side, the Human Prison is a meadow with the fruit trees, which determines the atmosphere and the character of the new 21st-century prison. Such prison combines the safety, operability and efficiency of the airport terminal with an atmosphere of rehabilitation centers.

The Interior of the Year Award

SADAR+VUGA claimed excellency in interior design the second year in a row! The Month of Design Ljubljana awarded The Lobby renovation for the Bank of Slovenia with the Interior of the Year Award. On the occasion of the award, Tina Hočevar presented the project on the Slovenian national television programme Odmevi from 31st minute on. The reconstruction of the previously monofunctional bank hall into a diverse work environment encourages the dynamic possibilities of a public square.

20/46