The Supreme Court and School of Magistrates is finally in progress

After winning the International competition in 2015 the project is finally in progress – Sadar+Vuga and the local partners PRG*B R have been awarded first prize in 2015 for the new Headquarters for the Supreme Court and School of Magistrates in Tirana, Albania. The proposal converts an existing 3.000 m2 historic building to be used for judicial offices and administration, a new addition of four pavilion-like courtrooms in the nature, and the education block for the School of Magistrates. Together these three structures will become mechanisms of justice, efficiency and transparency.

Read more about the project here …

03_Render_Hiša Roška

Introducing … the Residential building ELIPSE

Publishing for the first time the new residential building arising in the near future just outside the Ljubljana city center, under Ljubljana castle and Golovec hill. Its elliptical shape and dual character is the answer to the spatial characteristics of the location – on the north the building is closing with inside loggias that provide more privacy due to neighboring buildings, on the south the building is opening with large weaving and overlapping balconies towards Golovec greenery.

With Gregorc/Vrhovec arhitekti

Rendering: 3Design

Learn more about the project here

SOAG Gent in progress …

With shading lamellas wrapping the building, the interior of the new building for the Study of Social Work in Gent is taking shape. Looking forward to more details …

You can learn more about the project, developed in collaboration with LENS°ASS at http://www.sadarvuga.com/project/new-building-for-the-study-of-social-work/

Boštjan Vuga’s studio Giardini of Venice at Politecnico di Milano

Boštjan Vuga is invited to teach at Polytechnic University of Milan as the International Guest Professor. The studio will focus on RE-USE OF THE NATIONAL EXHIBITION PAVILIONS and will map the architectural qualities of the pavilions in the Giardini. Based on the re-use approach, design projects for the pavilions will be proposed, which aim to transform the Giardini in a all-year-round open, freely accessible, attractive neighbourhood of Venice.

 

Smichov Primary School

Our proposal for the new Smichov primary school is based on three starting points: first, the school interior is developed as a learning-scape, set between five deep walls with niches and cuts; second, the school has a dual character, permeable towards west and east, unveiling events in the school towards the public park and the sports ground, and porous, as a sequence of the deep walls towards south and north; third, primary school becomes a community center of the Smichov neighborhood.

More about the project can be found here.

Flirtatious architecture – Zavod Big on HSV apartment with Boštjan Vuga. 6 years after!

How did you define the objective of this project? Did the client already know what atmosphere he wanted to live in or did you assist him in this respect?

Read more about it here.

Boštjan Vuga as one of the keynote speaker at EAAE Anual Conference + General Assembly 2018 in Porto (August 29 to September 1).

This conference is framed as Design Studio – a laboratory for interactions between architectural education and society. The participants are invited to question, inquire and debate the relationship between architectural education and society …

Full programme here: http://eaae2018porto.arq.up.pt/programme/

Boštjan Vuga v pogovoru za Val 202 v včerajšnji oddaji K BETONSKI UTOPIJI? med drugim o inovativnosti arhitekture v bivši Jugoslaviji …

” /…/ Arhitektura 60ih in 70ih let je bila smatrana kot inovativna in priznana že v tistem času – s strani, recimo v francoskem L’Architecture d’Aujourd’hui ali The Architecture Review – arhitektura, ki si upa. Ki kaže na to “mi si upamo graditi”. Torej znotraj okolja, ki je bilo kljub vsemu bolj (gradbeno) zaprto, kot je zahodno okolje, so v bistvu arhitekti za to, da so naredili določeno stvar ali določen detajl, ki bi ga, če poenostavim, na zahodu kupili v trgovini, so si ga tukaj morali izmislit. In ker so si ga morali izmislit, je ta inovativnost prešla od koncepta do najmanjšega detajla. Zato je recimo na Miheličevi stolpnici na Bavarskem dvoru ta fasada enkraten produkt. To ni nekaj, kar kupiš iz kataloga, ampak je enkraten produkt. /…/ In to inovativnost je stroka oz. takratna produkcija, ki je stala za tem, tudi podprla.”

Celoten pogovor je na voljo tukaj.

Jurij Sadar for RTV’s Culture of Living (Kultura bivanja) on King’s House for Golf Course Bled for which Sadar+Vuga received Plečnik Medal nomination

The building was thoroughly renovated last year, becoming the most prestigious golf clubhouse in the region. It is designed as a mix of different atmospheres that will allow the visitors functional comfort and enjoyment in rich, bright and relaxing ambients.

Watch full interview here.

Sadar+Vuga XX full documentary available

Full documentary film Sadar+Vuga XX by studio Vertigo now available on Vimeo upon password request for culture / educational purposes …

Enjoy the trailer and stay tuned for news about future worldwide screenings.

10/53